Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag 2017

Zo’n 15 mensen kwamen op Hemelvaartsdag, 25 mei, ’s morgens om 07.00 de kerk binnendruppelen. De deur stond uitnodigend open en de zonnestralen filterden door deur en ramen. We hielden een gezamenlijk ochtendgebed om de dag en de wandeling te beginnen. Hemelvaartsdag is tenslotte een belangrijke dag in de geschiedenis van de kerk: traditioneel wordt dit moment beschouwd als het beginpunt van de christelijke kerk. Lees daar meer over in de verhalen van ds. Roel op onze vernieuwde website: Een nieuw begin. Hemelvaart 2017 en Pinksteren, start van de kerk.

Daarna liepen we in stilte langs de Lekdijk naar het natuurgebied ‘t Nering. Onze wandeling eindigde op het strandje bij het water dat voor deze keer omgedoopt was in het ‘Meer van Tiberias’. We keken uit over het water en over de Lekdijk die zo mooi en stil was zonder auto’s maar waar alleen een elegant paard met dito berijder langskwam.

Ds. Roel vertelde het wonderbaarlijke verhaal van de Hemelvaart dat u dus op de website terug kunt vinden en vroeg ons om op de terugweg te praten over of wij zelf in ons leven wel eens iets wonderbaarlijks hebben meegemaakt. Weer aangekomen bij de kerk was er een afsluitend gebed en een eenvoudig maar gezellig ontbijtje met elkaar.
Wie een mooiere manier weet om Hemelvaartsdag te beginnen mag het zeggen ….

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *