Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Dauwtrappen 2024

Hoe mooi was het om op Hemelvaartsdag ’s morgens over de dijk in Ammerstol te lopen, terwijl de ochtendmist optrok en alle planten en struiken bedekt waren met dauwdruppels, die glinsterden in de zon.

Om half acht begonnen wij met 8 personen vanaf de kerk aan een stiltewandeling richting het natuurgebied “de Buitenlanden van Ammerstol”, ook wel de Looi genoemd. Het was stil op de dijk. De zon stond nog laag aan de hemel en was nog niet helemaal helder vanwege de mist. Op het strand was het ook stil. Het water van de Lek was bijna zilver van kleur. We spraken met elkaar over de betekenis van Hemelvaartsdag: Hemelvaart is geen afscheid. Het is het begin van een nieuw deel van de geschiedenis, waar wij deel van uitmaken.

Onze terugtocht door de buitenlanden verliep wat moeilijk. Om zes uur ’s morgens was het hoog water, dus het pad was nogal nat en vol blubber. Met natte voeten bereikten we uiteindelijk de dijk weer.

In de kerk stond ons een heerlijk ontbijt te wachten. Met 18 personen genoten we van de heerlijke broodjes. De ochtend werd besloten met een korte kerkdienst. Een waardevolle ochtend!

Jannie van den Oever en Tineke van Santen
Foto’s: Bep Teeuwen en Jackie Tuls

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *