Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Dauwtrappen 2022

Al een aantal jaren hebben we de goede gewoonte om op Hemelvaartsdag in de vroege ochtend met elkaar te gaan dauwtrappen. Door de coronapandemie was dat een paar jaar onmogelijk. Maar gelukkig kon het dit jaar weer doorgaan en waren er een tiental enthousiaste mensen die mee wilden lopen. Op de heenweg wandelden we in stilte over de dijk naar het strandje van de Hem. Dat was een bijzondere ervaring. De zon was net opgekomen boven de Lek, de vogels zongen en er was bijna geen verkeer dus heerlijk rustig. Leo had een tweetal discussiepunten opgesteld die gerelateerd waren aan Hemelvaartsdag, Eenmaal aangekomen op het strandje aan de Lek hebben we daarover gesproken:

“Jezus is van de Olijfberg vertrokken, weg, uit het zicht, maar voordat hij in een wolk naar de hemel vaart heeft hij zijn vrienden gezegend en nogmaals verteld wat nu hun taak is, namelijk: ‘laat de mensen zien wat hij hen heeft voorgeleefd en breng de boodschap van gerechtigheid, vrede en vreugde aan iedereen in de wereld! De vraag is:
1. Wat betekent dit voor u als opvolgers/erfgenamen van de discipelen, hoe gaat u er mee om ?
In de tijd tussen Pasen en Hemelvaart verrast Jezus zijn vrienden regelmatig door weer aan hen te verschijnen. Hij heeft ze beloofd, en ons door hen, om altijd bij hen te zijn.
2. ‘Heeft u zelf wel eens een moment gekend dat u voelde dat Jezus er voor u was?
Misschien voor u, als lezer, ook interessant om hier eens over na te denken.

Bij terugkomst stond er een heerlijk ontbijtje voor ons klaar, verzorgd door Nel Verschoor en Gerrie Gelderblom. Ze waren al voor dag en dauw in de kerk om alles klaar te zetten.
Gerrie en Nel: heel hartelijk bedankt voor jullie inzet !

De kerkdienst na het ontbijt, waarin Leo van Veen voorging, was een mooie afsluiting van deze bijzondere ochtend.

Jannie en Tineke

 

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *