Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Dankbaarheid, een verrijking

Ik hoorde vorige week op Radio 4 een gesprek met een wetenschapper van de Universiteit Twente. Die gaat een app ontwikkelen die mensen kan leren om dankbaar te zijn. Want, zei deze wetenschapper: dankbaarheid helpt om je beter te voelen en minder gespannen. Het afgelopen najaar was er op de TV een gesprek over spanning, stress in verband met corona en daar werd hetzelfde gezegd: dankbaarheid helpt om daar beter tegen bestand te zijn. Wie dankbaar kan zijn hoeft niet volmaakt te zijn, of compleet, want ook in wat niet volledig is, is genoeg te vinden om dankbaar voor te zijn.

Beide sprekers roepen ons op om iedere dag een kwartier of iets langer stil te staan bij alles wat de afgelopen dag gebeurd is, en daar vooral die momenten uit te lichten die je goed hebben gedaan. En ja, het zijn vaak de kleine dingen die het doen: een regenboog, muziek die je raakt, een kort telefoongesprek. Het is goed om daarbij stil te staan en voor jezelf op te merken wat het is dat jou daarin goed gedaan heeft. Neem een schrift of een map in ‘Word’ en schrijf het op. En na verloop van tijd wordt het een schat aan mooie ervaringen. Wat belangrijker is: je wordt er zelf een rijker mens van, je weet je zegeningen te tellen.

Dat wisten we natuurlijk al lang, maar het kan nooit kwaad om ons er aan te herinneren. Niets te klein of God kan er zijn liefde in kwijt. En wie het ontdekken mag, is een gezegend mens.

Ds. Roel Braakhuis

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *