Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Bijbelse babynamen nog steeds populair

De top drie van de jongensnamen, Noah, Sem en Lucas, zijn allen Bijbelse namen. De Bijbelse namen onder de meisjes, Anna, Sara en Eva, zijn te vinden op de plaatsen 5, 7 en 8.

Volgens Gerrit Bloothooft, als naamexpert verbonden aan de Universiteit Utrecht, kiezen vooral hoogopgeleide ouders voor Bijbelse namen. Zij willen een traditionele naam, maar zonder een uitgesproken christelijk karakter, schrijft het NRC.
Islamitische ouders geven hun kinderen vaak wel uitgesproken islamitische namen; Mohammed staat in de Randstad jaarlijks in de top-10, in de landelijke top-20 ontbreekt die echter.

De Bijbel is niet de enige inspiratiebron van de jonge ouders van nu. Het succes van Max Verstappen heeft ook de babykamers bereikt. Vorig jaar kregen 437 baby’s deze naam, wat Max de achttiende plaats op de lijst oplevert. De voorgaande twee jaren was de naam nog niet te vinden in de top twintig.

De lijst ‘populairste babynamen van 2017’ werd gepresenteerd door de Sociale Verzekeringsbank. De SVB heeft goed zicht op de namen die het populairst zijn onder Nederlanders die net vader of moeder zijn geworden. Het is de instantie die de kinderbijslag uitkeert.

De top 10 voor jongens in 2017

1. Noah
2. Sem
3. Lucas
4. Finn
5. Daan
6. Levi
7. Milan
8. Bram
9. Luuk
10. Jesse

De top 10 voor meisjes in 2017:

1. Emma
2. Tess
3. Sophie
4. Julia
5. Anna
6. Mila
7. Sara
8. Eva
9. Zoë
10. Evi

Bronnen:
https://visie.eo.nl/2018/01/veel-bijbelse-namen-in-babynamen-top-10/
http://www.svbkindernamen.nl/int/nl/kindernamen/wizard/zoeknaam/
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/12/noah-sara-lucas-eva-bijbelse-babynamen-nog-steeds-in-trek-bizarre-namen-niet-meer-gepubliceerd-a1588102

 

 

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *