Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Berichten allerlei

Gemeenteavond

Op 20 november, 20.00 uur, wordt een gemeenteavond georganiseerd in de kerk, die dan volgens de planning van de kerkvoogdij, net in gebruik genomen is. Ds. Chris Koole uit Schoonhoven is bereid gevonden deze avond te leiden. Het programma staat nu nog niet geheel vast. In de volgende nieuwsbrief krijgt u hierover meer informatie.

Ziekteverloop predikant

Zoals u in de overdenking heeft kunnen lezen  is onze predikant weer voorzichtig bezig werkzaamheden op te nemen. Officieel is Roel nog tot het eind van de maand 100% arbeidsongeschikt, waarbij hij wel mag aangeven welke activiteiten hij wil aanpakken. Dat is, zoals hij in zijn stukje aangeeft,  al gauw te veel. Samen met scriba en preses is op schrift gesteld wat de activiteiten zijn. Dit alles volgens de regels die door de ARBO arts zijn voorgesteld. Roel zal weer vergaderingen bijwonen, voorzichtig weer pastoraat oppakken en voorgaan in enkele diensten, n.l. op 10 november en in de gedachtenisdienst op 24 november. Een goede stap naar een volledig herstel!

High tea

Op 6 oktober j.l. kwamen de deelnemers aan de Malta reis voor een reünie bij elkaar in het Achterschip. Alle deelnemers brachten heerlijke versnaperingen mee, waardoor er genoten kon worden van een heerlijke High Tea. Zoals daar was: short bread, appeltaart, hartige taart, scones, sandwiches, gevulde eieren, wraps , gehaktballetjes en allerlei soorten heerlijke bonbons.

Roel opende de bijeenkomst , waarin we konden genieten van een diapresentatie, een prachtig fotoalbum gemaakt door Nel Brand en de sterke verhalen over de reis. En, geloof het of niet, er werden al weer plannen gemaakt voor de volgende reis.

Kerstmarkt

Zoals u elders in de nieuwsbrief heeft kunnen lezen in het stukje van Anita en Geraldine, is de kerstmarkt weer in aantocht. Op 14 december a.s.  Hoewel de Kerstmarkt altijd plaats vindt op de tweede zaterdag van december is er dit jaar een probleem ontstaan. De kerk is op die dag namelijk verhuurd aan het koor Cappella Constancis uit Schoonhoven, voor hun jaarlijkse concert. Dat vindt op zondag plaats, generale repetitie op zaterdag. Deze afspraak is vorig jaar al gemaakt en is dus niet meer terug te draaien.

Dit betekent dat er dit jaar helaas geen tentoonstelling is in de kerk en dat er afspraken moeten worden gemaakt met de feestcommissie en met de contactpersonen  van de kraam van kerk.

Spijtig maar waar.

Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *