Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

75 jaar vrede

In samenwerking met de Feestcommissie Ammerstol zijn de voorbereidingen voor de herdenking in volle gang.

Zo zal op 4 mei in de ochtend een tentoonstelling worden ingericht in de kerk met herinneringen aan de oorlog. Wij hebben verschillende personen bereid gevonden spullen te exposeren. Er is o.a. materiaal van Adrie Ooms en Jan Blom en zijn er schilderijen van Hennie Peeper. De tentoonstelling wordt op 5 mei om 10.00 uur geopend door ds. Roel Braakhuis. Op die dag is er ook gelegenheid om koffie te drinken in het Achterschip. Je hebt dan de gelegenheid je verhaal te vertellen en te luisteren naar de verhalen van anderen.

Op 8 mei is de tentoonstelling ’s middags geopend. De tijd is nog niet precies bekend. Volgens de planning organiseert de Feestcommissie op die dag een speurtocht door het dorp. Onderdeel daarvan is natuurlijk de herinnering aan de kolenschepen uit Veenendaal en de plaquette in de kerk die daaraan herinnert.

Mocht u nu denken, hé, ik heb ook nog veel spullen voor de expositie, neem dan uiterlijk eind maart contact met me op. Ik denk dan aan legerkleding uit die tijd, foto’s, voedselbonnen, enz.

Verder staat de lezing over ds. Hugenholtz gepland op 19 april om 15.00 uur in de kerk. Bijzonderheden hierover kunt u lezen in de nieuwsbrief van februari j. l.

Hartelijke groet, Jannie van den Oever, jannievdoever@ziggo.nl

 

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *