Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

Zinzondagen najaar 2023

Zinzondag 8 oktober 2023

Op het gevoel – Theatervoorstelling van Charlotte Glorie
Durf jij het aan om je een spiegel te laten voorhouden en verder te kijken dan je neus lang is? Kom dan naar de voorstelling van de blinde kleinkunstenares Charlotte Glorie en laat je verrassen door haar originele kijk op het leven, het geloof en de maatschappij. Uit haar luisterliederen en conferences spreekt een groot inlevingsvermogen in mensen en situaties die zo gauw “anders” genoemd worden.
Zo daagt zij ons uit te delen in wat haar en ons raakt en bezighoudt. In haar programma wisselen het tragikomische relaas van een overspannen schooljuf, een ontroerend geloofsgesprekje met jonge kinderen, een verhaal over een bijzondere ontmoeting met twee daklozen, een inkijkje in de soms hilarische situaties waarin zij als blinde tijdens het reizen verzeilt, een absurdistisch lied over de toekomst van de zorg en een Afrikaans klinkende song over een in Nederland wonende vluchteling elkaar af.
Charlotte Glorie schrijft al haar teksten en melodieën zelf en begeleidt zichzelf aan de piano. De muziek van al haar liederen ligt goed in het gehoor en is tegelijk verrassend. Haar teksten zitten vol woordspelingen en onverwachte wendingen. Charlotte verzorgt zo’n veertig voorstellingen per jaar voor publiek in kerken, congrescentra, verenigingsgebouwen, zorginstellingen en kleine theaters.
Na haar optreden zijn haar cd’s “Op het gevoel”, “Geen probleem” en “Als het weer kan”, evenals haar verzamelbundel “Zoals Zij” verkrijgbaar, als aandenken aan deze bijzondere, afwisselende middag.

Zinzondag 19 november 2023

Concertmiddag verzorgd door Cees-Willem van Vliet en Jeroen Liedorp
Cees-Willem en Jeroen groeiden op in Lekkerkerk en kregen hun eerste muzieklessen van de toen in Lekkerkerk wonende bekende Jazzmusicus Frans Wieringa; Cees-Willem orgel en Jeroen piano. Later studeerden zij verder aan het conservatorium, Cees-Willem orgel, klavecimbel, harmonium, piano en koordirectie. Jeroen piano, uitvoerend musicus en liedbegeleiding. In de klassieke muziek zijn zij hun eigen weg gegaan, maar zij komen elkaar in de muziekwereld nog regelmatig tegen.
Op deze allerlaatste zinzondag van onze VVP zullen zij enkele arrangementen van orkestwerken van Ludwig van Beethoven spelen. Daarnaast originele composities voor piano en harmonium: de Six Duo’s van Camille Saint-Saëns en de beroemde Prélude, Fugue et Variation van César Franck. Daarnaast spelen zij afzonderlijk nog solowerken op piano en harmonium.
Vorig najaar speelden zij voor ons ook een concert waar alle aanwezigen van hebben genoten en nog wel over wordt nagepraat.
De twee musici komen deze middag graag weer even terug naar hun muzikale roots.
Beide zinzondagen vinden plaats in de Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4 in Lekkerkerk, aanvang 15.00 uur. De toegang is vrij evenals de koffie en/of thee. Na afloop is er een open schaalcollecte.
De informatie van onze VVP-afdeling kunt u ook nalezen op de website van de PKN te Lekkerkerk: www.pkn-lekkerkerk.nl . Als u recht bovenaan op het tabblad Onze gemeente tikt ziet u onderaan VVP staan. Bezoek ook eens de website van de landelijke VVP:  www.vrijzinnig.nl
Met vriendelijke groet, namens het bestuur,
Adri van Vliet, secretaris

Categories: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *