Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

40 jaar cantorij

Het is iets na 9; de cantorij oefent nog een laatste keer voor het naderende feest. Er wordt met passie gezongen. Wat mij opvalt is de harmonie die verkregen wordt met alle stemmen, die worden als één stem en wat klinkt dat mooi. Als ik heel goed oplet dan kan ik her en der een klein foutje ontdekken, maar daarvoor wordt ook geoefend. Roel merkt dat alles direct op en wijst men daar ook op. Wat goed is, kan altijd nog iets beter natuurlijk. Bij het derde oefenlied zijn de kreukels eruit en zijn ze er echt klaar voor. Maar goed ook want het is al bijna half 10. Om half 10 wordt er nog gauw even een kopje koffie gedronken en geniet men van wat rust voor de dienst.

En wat voor dienst. Het klonk allemaal prachtig, de cantorij en de gemeente zongen uit volle borst en met passie. Na de dienst hebben we genoten van lekkere hapjes en drankjes en van de gezelligheid.

Ik heb dominee Poortman nog gauw even kunnen spreken en vroeg hem of hij had verwacht dat de cantorij zo sterk zou staan na 40 jaar. Dat had hij niet anders verwacht. Dat is typisch Ammerstol weet hij mij te vertellen, waar het hart op de goede plaats ligt kan je alles bereiken. En ondanks dat Ammerstol niet de rijkste gemeente is en toch wel wat vergrijsd, heeft de cantorij dat alles doorstaan en daar heb ik veel respect voor. Op naar de 50 jaar!

 

– Lotte den Boon

 

Helemaal eens ben ik het met Lotte, wat een mooie dienst. Het afluisteren via de website is echt een aanrader. Zo mooi klonk het Veni Jesu en het “Onze Vader” en niet te vergeten het “Dona nobis pacem” in canon met de gemeente. Rest mij nog alle deelnemers hartelijk te bedanken: de cantorijen van onze gemeente en die van Berkenwoude en de dirigenten Roel Braakhuis en Erik van der Does de Bye. De jubileumcommissie, met name Lenie, Annie en Greet. En om met Lotte te spreken, op naar de 50 jaar.

Naar aanleiding van het 40-jarig jubileum is er een mooi lied gemaakt door Tineke van Santen en Janny Kok op de melodie van lied 280 uit het liedboek, De vreugde voert ons naar dit huis. De tekst is hieronder afgedrukt.

Jannie van den Oever

 

Muziek brengt mensen bij elkaar
en maakt de harten blij
wij zingen daarom met plezier
in onze cantorij

het zingen brengt ons naar de kerk
wij doen dat heel erg graag
al 40 jaren samen sterk
dat vieren wij vandaag

ons koor bestaat al 40 jaar
en zingt uit volle borst
de liederen van vreugd vol vuur
lessen daar de dorst

de dominee in Ammerstol
is onze dirigent
die deze seniorenclub
inmiddels heel goed kent

wij steunen op de dirigent
want hij is reuze cool
met hem altijd een happy end
veel dank aan onze Roel

de kleding boeit hem niet zo zeer
daarvoor geen compliment
hij zegt gewoonlijk keer op keer
doe zwart met wit accent

met heel veel weemoed denken wij
aan tijden van voorheen
toen droegen wij zo’n groene pij
men klaagde steen tot been

die 40 jaar een lange tijd
wat ging dat snel voorbij
we hopen lang nog door te gaan
met jongeren erbij

Categories: Geen categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *