Gemeente rond de kerk van Ammerstol

Het gezicht en de informatiebron van onze gemeente op het internet

10 Jaar Koffie Achterom!

2017-Hoera voor de KA

Hoera voor de KA

Groot feest in ’t Achterschip van de kerk: het was op de kop af 10 jaar geleden dat de eerste editie van de Koffie Achterom plaats vond. Begonnen met een tafel en zes stoelen in de hal van de kerk en de week erna een stukje verder de kerk in omdat het te koud was. Uiteindelijk werd besloten de koffie te gaan schenken in de Consistorie van de kerk en later in het Achterschip.

Toen werd ook meteen de naam bedacht, “Koffie Achterom”, aldus Marianne van Veen, die al vanaf de eerste keer betrokken was bij deze activiteit. Zij opende dan ook de feestelijke lunch die werd georganiseerd door het bestuur, nadat er ’s morgens al heerlijke koffie met gebak was gepresenteerd aan de trouwe bezoekers. Zij vertelde het verhaal over het ontstaan en memoreerde dat niet alleen mensen uit Ammerstol de weg wisten te vinden naar het Achterschip maar ook vakantiegangers en fietsers op doorreis.

In zijn toespraak benadrukte Ds Roel Braakhuis het belang van deze activiteit, hoe mooi het is dat mensen op vrijdagmorgen de gelegenheid hebben elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen. Namens de kerkenraad bood hij het bestuur een nieuw “reclamebord” aan voor buiten bij de markt.

Zie ook https://kerkvanammerstol.nl/fotogalerij/

 

Door: Jannie van den Oever

Categories: Geen categorie

1 reply

  1. Ik ben trots op mijn zus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *